Kedvezményezett neve: Daruszentmiklós Község Önkormányzata

Projekt címe: Minibölcsőde kialakítása Daruszentmiklóson

Szerződött támogatás összege: 27 005 180Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása

A Daruszentmiklósi Szederinda Óvoda és Mini Bölcsőde intézmény épületátalakítással 8 fős mini bölcsődei szolgáltatás valósul meg. A mini bölcsődei ellátás biztosításával a daruszentmiklósi 0-3 éves korosztály számára lehetőség nyílik a korai készség-és képességfejlesztésre.

A projekt átfogó célja a bölcsődei ellátás fejlesztése a gyermeket vállalók foglalkoztathatósága érdekében.

A bölcsődei ellátással az érintett korosztály számára növekszik az esélyegyenlőségük a nevelésben, oktatásban, s nagyobb eséllyel változhatnak pozitív irányba, hosszútávon, Daruszentmiklós lakosainak munkaerőpiaci lehetőségei. Daruszentmiklós lakosai körében meglévő nem piacképes végzettség csökkentésére is irányul bölcsődei szolgáltatás kialakítása a korai beavatkozással és megelőzéssel a 0-3 éves korosztály számára. A korai készségés képességfejlesztés hatására a gyermekek számára növekszik az esélyegyenlőségük a bölcsődei ellátással megteremtett alapokon nyugvó óvodai nevelés és iskolai oktatásban.

A mini bölcsődei ellátás biztosításával a 0-3 éves korosztályt nevelő családok számára megnő az esély a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre, illetve munkahelyeik megtartására. Az új közszolgáltatással nőhet a településre beköltözni szándékozók aránya is, ezzel a település lakosságszámának növekedése is várható.

Daruszentmiklós Önkormányzata a közszolgáltatások bővülését éri el a mini bölcsődei ellátás biztosításával, ezzel a település lakosai igényét tudja kielégíteni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. november 30.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00016