Csatlakozzon a „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület felkészítő programjához!

A felkészítés célja: az önkéntes tevékenység társadalmi megbecsültségének emelése, azért, hogy a helyi közösségi kezdeményezések erősítsék a települések társadalmi kohézióját, fejlődését és mérsékeljék a gazdasági válság negatív hatásait.

Ez nemcsak az önkéntesek, munkára való felkészítését, és egyes társadalmi csoportok önkéntességre való hajlandóságának és az önkéntesek számának növelését jelenti, hanem a keretek biztosítását, párhuzamosan fogadó szervezetek felkutatását, felkészítését az önkéntesek fogadására, s egy újfajta közösségi identitás alakítását, az aktív, közéletben résztvevő állampolgári lét fejlesztését is.

Az önkéntesek, az élet számos területén megtalálhatóak, azonban továbbra is számos olyan terület van, ahol egyáltalán nem, vagy csak alig találkozhatunk velük. Az emberek nagy része még mindig csak ad hoc módon végez önkéntes tevékenységet hazánkban.

Az önkéntesség a társadalmi aktivitás egyik legfontosabb megjelenési formája, amely fejlesztésére minden korábbinál nagyobb szükség van, hiszen a hagyományos közösségi támogató funkciók gyengülnek, a társadalomban egyre erősebben jelen van az elmagányosodás. Fontos, hogy e jelenségekkel szemben alternatívákat tudjunk felmutatni, és erősödjenek az emberek összefogásán alapuló közösségi, civil kezdeményezések. Annak érdekében, hogy a civil szervezetek, önkormányzatok vagy akár az önkormányzati fenntartású intézmények hosszú távú programokba és szolgáltatásokba is be tudjanak vonni önkénteseket, szükség van a tudatos fejlesztésre.

Helyszín: Daruszentmiklós, Barátságház

Időpont: 2012. november 22. 15 óra

További információ:

Balogh Adrienn: 30/648-9986; email: adrienn.balogh84@gmail.com

Gajzágó Gergő: 70/432-6654; email: gajzagogergo@invitel.hu

Te is lehetsz önkéntes!