A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény értelmében megfelelő szakmai felkészültségű és méretű, valamint hazai tulajdonú önkormányzati, ill. állami tulajdonú üzemeltető szervezetek lehetnek víziközmű szolgáltatók. Daruszentmiklós és Előszállás Önkormányzata – mivel közös tulajdonú az ivóvíz ellátását szolgáló közműhálózat – egy közösen létrehozott, az önkormányzatok tulajdonában álló regionális szolgáltató társasághoz történő csatlakozásról döntött, 2012. április 1-től kezdődően.

 

Daruszentmiklóson 2012. április 01-től új szolgáltató, a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. biztosítja az ivóvízellátást. A szolgáltatás folyamatos, Önnek a váltással kapcsolatban nincs sok teendője: a vízmérő leolvasási és vízdíjszámlázási gyakoriság és rend változatlan marad. Szintén nem lesz változás a településen vízműgépészként, leolvasóként, készpénzes díjbeszedőként dolgozó személyében. Az alkalmazott szakember kérésre köteles fényképes igazolványát felmutatni, kérje erre, ha kétsége támadna.

A Képviselő-testület által megállapított 2012. évi szolgáltatási díj Daruszentmiklós és Előszállás település közigazgatási területén azonos feltételekkel 2012. április 1-től: 197 Ft/m3 + ÁFA, valamint rendelkezésre állási díj (alapdíj) havi 100 Ft + ÁFA. Ez a díjtétel megfelel a hatályos vízjogi törvénynek.

A zökkenőmentes átállás érdekében tájékoztatjuk az átadás-átvétel folyamatáról. 2012. március végén a korábbi és az új szolgáltató közösen leolvasták és rögzítették a mérőállásokat. A záró óraállásig, március 31-ig eddigi szolgáltatója, az Aquaplus Kft. jogosult a szolgáltatott ivóvíz számlázására. Ezt követően, az április 1-től felhasznált vízmennyiség alapján a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. számlázza a vízdíjat. A soron következő leolvasáskor a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. munkatársa a szolgáltatási szerződés aláírása és az adatok pontosítása, hiányzó adatok pótlása céljából is felkeresi Önt, ehhez kérjük szíves együttműködését és türelmét.

A díjfizetés tekintetében is lehetősége lesz a megszokott fizetési módot alkalmazni. Csekken, egyéni banki átutalással vagy készpénzzel történő fizetés esetén ez feladattal nem jár, azonban a csoportos beszedési megbízással történő teljesítés csak akkor működhet, ha bankjánál felhatalmazást ad erre. Az adatok nyilvántartásba vételét követően a csoportos beszedési megbízás felhatalmazó levelét eljuttatjuk Önnek, melyen már megadjuk az Ön partnerkódját.

Kérdéseivel forduljon bizalommal az ügyfélszolgálathoz, a 40/678-000 telefonszámon, ill. a lenti elérhetőségeken.

 

Daruszentmiklós-Paks, 2012. április 5.

 

Daruszentmiklós Község Önkormányzata