Forrás: DH-Online

 

Daruszentmiklós – Kiváló hangulatban telt el a szombati daruszentmiklósi falunap. A Hunyadi tér már délelõtt benépesült, és egyre csak jöttek és jöttek az emberek.

Dunaföldvár felõl érkezve rögtön a falunapba botlottunk. A rengeteg parkoló autó, az egymást érõ sátrak, a körhinta és céllövölde jelezte, jó helyen járunk. A példás daruszentmiklósi vendéglátásból rögtön ízelítõt kapott stábunk, kiadós reggelivel leptek meg minket.

A Hunyadi park egyik felén két kispályát rajzoltak ki a fûre, itt rúgták a bõrt a helyiek. Körben mindenfelé baráti társaságok, civil szervezetek. Például a Falulánc Kulturális és Közérdekû Szövetség, akik ötven fõre rittyentettek huszárgulyást Fogarasi Béla elnök, valamint Kiss László és Berg László vezényletével. Közben Rauf Norbert polgármesterrel és Ézsiás István alkotóval megnézzük a most felavatott, a hat évvel ezelõtti faluegyesítést szimbolizáló szobrot, amely egyúttal információs táblaként is szolgál. Örömmel halljuk, hogy a Hunyadi téren Európa Kultúrparkot hoznának létre. Beindul a színpad is, amelyen egészen hajnalig vátlják egymást a fellépõk. Szép volt Daruszentmiklós!