Daruszentmiklós (ke) – Az oktatási és kulturális miniszter a szavát adta arra, hogy segít a daruszentmiklósi iskola tetõszerkezetének helyreállításában. A statikus egyértelmû véleménye: nem lehet tanítani az épületben.

– Hiller István Izraelbõl hívott fel telefonon szerdán, kora este, és biztosított róla, hogy intézkedik: a vis maior alapból támogatja a hétvégi viharban megrongálódott iskola teljes helyreállítását – újságolta nem leplezett örömmel Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere.

A statikus írásos szakvéleménye hétfõre készül el, ez alapján, a kárérték ismeretében folytatják a tárgyalásokat a biztosítóval. A statikus elõzetes, szóbeli véleménye alapján az iskola teljes tetõszerkezetét ki kell cserélni, le kell bontani és újra kell építeni a tûzfalat, a költségeket 10-11 millió forintra becsülik. A szakértõ kimondta: az épület jelenlegi állapotában alkalmatlan a tanításra. Ezért tegnaptól az érintett öt osztályból három a másik épület könyvtárában, technika- és tornatermében, egy-egy csoport az önkormányzat tárgyalójában illetve a Barátságházban tanul a következõ hetekben.