Disznótor, barátságból

 


FORRÁS: DH-ONLINE

Daruszentmiklós (gp) – Hagyományteremtõ szándékkal, no meg közösségösszetartó eseményként rendezett a helyi Falulánc Szövetség disznóvágást szombaton.

Tavaly már megfordult a szervezet tagjainak a fejében a disznóölés gondolata, de ekkor még megmenekült egy jószág. Idén azonban már nem volt kegyelem, a negyvenkét tagból álló szövetség szombaton reggel megkezdte a disznótort.

A Barátság Házában zajló esemény, ahogyan Fogarasi Béla elnök fogalmazott: a hazai szabványoknak megfelelõen kezdõdött. Ezen az eseményt felvezetõ jófajta kisüstit értette. A közel teljes létszámban felvonuló tagság – kiegészülve pár meghívott támogatóval – szakszerûen és gyorsan dolgozott, így dél körül már az orjalevest lehetett kanalazni, de a pecsenye sem hagyott kívánnivalót maga után. A hurka és kolbász is nagy sikert aratott, és még a töltött káposztának is akad hely a gyomorban. Az esemény egészen az éjjeli órákig tartott, zeneszóval és nótázással zárták a fárasztó napot a jelen lévõk.

– Mindenki elégedett volt, és azt hiszem, elérte célját a disznóvágás, még jobban összekovácsolta ezt a kis közösséget – fûzte hozzá az elnök.